E ovo je sad preterivanje

E ovo je sad preterivanje

Nakon voznog parka oldtajmera, koje je Željko Mitrović kupio kako bi što autentičnije prikazao početak 20. veka, mlaznih odela koja su do juče bila samo deo mašte i budućnosti, kao i flote luksuznih brodova kojima će raspolagati zadrugari, danas su pred nama nove iznenađenja i to iz domena renesansne umetnosti. Danas je u Šimanovce pristiglo više od 300 skluptura, eksponata, vrednih reprodukcija, ali i pojedini originala različitih umetničkih dela iz Italije, Francuske i drugih delova Evrope i sveta.

Pored domaćih slikara, vajara i ostalih umetnika, kompleks "Zadruge 2" krasiće i neke od najpoznatijih umetnina iz celog sveta, te će na taj način verodostojno biti prikazana renesansna epoha u kneževini u kojoj će boraviti 45 zadrugara.

Željku Mitroviću je inspiracija za ovaj, prema rečima mnogih stručnjaka, najzahtevniji TV projekat u svetu, bio čuveni Kozimo Mediči, firentinski bankar, graditelj, ali i ljubitelj i finansijer umetnosti. Zbog toga, pored mnogobrojnih revolucionarnih i epohalnih tehničkih rešenja koja će Željko Mitrović primeniti u svom bajkovitom Imaginarijumu "Zadruga 2", ambijent koji kreira za učesnike Zadruge 2 biće obogaćen sa vrednim umetnima renesansnog perioda iz cele Evrope.

Podsećanja radi, kompanija Pink kupila je i nekoliko mlaznih odela kojima će, kao jedan od načina, Veliki Šef slati svoja pisma, ali i pomoću kojih će bezbednost u kompleksu "Zadruga 2" biti podignuta na najviši nivo. Odela će koristiti Veliki šef ali i njegov asistent, kao i bezbednosne službe Pinka. Odelo poseduje pet mlaznih motora i leti na visinama do četiri kilometra. Ovo je samo jedno od tehnološko-revolucionarnih rešenja koje će biti primenjena kao pomoćna rekvizita u projektu "Zadruga 2".