Utripovala da je Desanka Maksimović: Srpske spisateljice očitale lekciju Kiji Kockar!

Utripovala da je Desanka Maksimović: Srpske spisateljice očitale lekciju Kiji Kockar!

- Nekada se čitala Desanka, a sada se čita Kija Kockar. To je stvarnost. Ući ću u čitanke! Ne možda ovom knjigom, ali verujem nekom narednom - lupila je Kija Kockar u jednom intervjuu i ostala živa.

Čini se da joj je pobeda u rijaliti programu „Zadruga“ definitivno udarila u glavu, a kako je popularnost stekla zahvaljujući tome što ju je muž prevario, a ne zbog profesije, mnoge čudi da Kija Kockar tako razmišlja.

No, kako svako čudo traje tri dana, srpske tiražne spisateljice kažu da će Kijina slava brzo proći, a da je njena izjava o Desanki Maksimović van svake pameti.

Na pitanje o nekadašnjoj stjuardesi koja je postala pevačica i književnica, a onda sebi dala za pravo da se poredi sa Desankom Maksimović, Isidora Bjelica kaže:

- Zaista ništa ne znam o toj devojci. Ja već deset godina vozim automobil na lizing. Ona me ne zanima da bih je previše komentarisala - rekla je u svom fazonu Bjelica, dok nam je Vesna Dedić rekla:

- Glupo je porediti Desanku Maksimović sa bilo kojim drugim piscem, a vreme će dokazati kvalitet - rekla je Vesna i dodala da će ipak pročitati Kijinu knjigu.

- Daću svoj sud tek kada budem pročitala - rekla je ona.

Jelena Bačić Alimpić, nekadašnja voditeljka TV „Pink“ i jedna od najtiražnijih srpskih spisateljica, kaže da je šokirana izjavom pobednice „Zadruge“.

- Držim se one stare da je bitnije ko kaže nego šta kaže, pa je tako i slučaj sa njenom izjavom. Iskrena da budem, ne znam ko je individua, ali ja se posle osam knjiga koje sam napisala i zvanja profesora književnosti ne bih usudila da izgovorim to što je ona rekla. Desanka Maksimović nikada neće biti prošlost - rekla je Jelena.

Ljiljana Habjanović Đurović, čija je knjiga „So zemlji“ bila jedna od najprodavanijih na ovogodišnjem Sajmu knjiga, kratko je rekla:

- Molim vas, ja stvarno ne mogu da komentarišem takve stvari. Možemo da pričamo o mojim knjigama, ali o tome zaista ne bih. Ne mogu... - rekla je Ljiljana, dok se sa njom složila i Mirjana Bobić Mojsilović.

izvor alo.rs