Bivši učesnik sedme sezone rijalitija "Parovi" Aleksandar Požgaj važio je za jednog od najpopularnijih takmičara, a nedavno umalo nije upucan. Bivši političar se sasvim slučajno našao usred mafijaškog obračuna, a hitac iz pištolja proleteo je na samo nekoliko metara od njega kada je ispaljen iz jednog crnog blindiranog vozila.

Aleksandar je u trenutku incidenta bio sam na trotoaru, a sve se odigralo toliko brzo da je Požgaj odmah pozvao policiju, ali su momci koji su ušli u klinč brzo dali gas i pobegli s lica mesta.

- Požgaj je doživeo nesvakidašnju situaciju kada se, posle susreta sa bliskim prijateljima koji su mu pomogli oko jednog privatnog biznisa, vraćao kući, a drama se dogodila nedaleko od Kalenić pijace na Vračaru. Bilo je oko 23 sata, a u okolini nije bilo ljudi. Požgaj je u trenutku okršaja mafije telefonom pričao sa suprugom Ivanom, pa u tim sekundama ni sam nije bio svestan šta ga je snašlo. Dok je hodao, primetio je da se s kraja ulice crni blindirani auto zaleteo u njegovom pravcu pod punim gasom, a iz ugla druge ulice je sličan automobil izleteo niotkuda i ispalio nekoliko hitaca u pravcu drugog. Požgaj je već pri prvom pucnju zalegao, pa se sakrio iza parkiranog vozila, prvog koji mu je bio najbliži - priča Požgajev blizak prijatelj

On je objasnio da Požgaj nerado priča o tome jer je u strahu da se "brbljanjem" ne zameri nekome ko je blizak ljudima koji su učestvovali u okršaju.

- Aleksandar je samo supruzi i nejboljem prijatelju ispričao šta mu se te večeri dogodilo, ali se kasnije ipak opustio i otvoreno govorio o tome navodeći da nije u strahu jer nema nikakve veze s mafijom i da je čist - dodao je prijatelj bivšeg političara koji je i sam potvrdio da se incident dogodio:

- Tačno je da je došlo do pucnjave u jednoj ulici gde sam sasvim slučajno prolazio, ali, na svu sreću, sve je prošlo bez žrtava! Sutradan sam video neke vesti na hronici da se pisalo o tom okršaju mafije, ali se ne zna ko je pucao - rekao je Aleksandar

 

loading...